Artykuły 2013/2014
Program I Dnia Hotelarza w ZSP nr1 w Tomaszowie Mazowieckim
- Odsłony: 4353
BLOK I – WARSZTATY KULINARNE (zaplecze gastronomiczne)
Szef Kuchni hotelu Prezydent – Marzena Domagała przedstawi z jakich składników przygotowuje się ciasto na faworki oraz zdradzi sekret jak zrobić idealne ciasto. Uczniowie w 4 grupach przygotują ciasto, zrobią i usmażą faworki (szkolnym opiekunem podczas warsztatów będzie U. Kwiatkowska).
BLOK II – sala 124 (WARSZTATY JĘZYKOWE - GRA W HOTEL z elementami języka angielskiego) Kamil Ziętara - Dyrektor CWK Solaris w Łazach, Angelika Nowak i Marta Wroniszewska, Iwona Dróżdż przeprowadzą zabawę, której tematyką jest praca we wszystkich działach hotelu. Znaczna część zadań wykonywana jest w języku angielskim.
BLOK III – sala 223 OBSŁUGA GOŚCI W RECEPCJI – warsztaty prowadzone przez absolwentki naszej szkoły p. Karolinę Stępniak – Dyrektor „Molo”, P. Jowitę Piechotę-Pasińską – kierownika recepcji hotelu Magellan oraz p. Alinę Wołczuk – pracownika działu marketingu i recepcji hotelu Magellan. (szkolnym opiekunem podczas warsztatów będzie I. Opałka).
BLOK IV – WARSZTATY BARMAŃSKIE (sala 208) które poprowadzi Barmans Flair Team czyli P. Hubert Przybyłek i Kamil Chmielewski . Opiekunem szkolnym podczas warsztatów będzie B. Chwalińska
12:50 Koniec 1 części warsztatów (przerwa)
13:00 Rozpoczęcie 2 części warsztatów ( zmiana grup na warsztatach)
13:50 Zakończenie warsztatów
13:55 Występ Ady Sielewicz – uczennicy klasy I Ha
14:00 Ogłoszenie wyników
Pokaz zwycięskiej/kich prezentacji
Ogłoszenie zwycięskiej klasy „pokazów mody”
Ogłoszenie grup, które wygrały podczas rywalizacji warsztatowych
Wręczenie nagród
14:15 Uroczyste zakończenie i słodki poczęstunek