UWAGA HOTELARZE
- Odsłony: 4562
Dnia 17.04.2015r. (piątek) w naszej szkole odbędzie się „II Dzień Hotelarza”. W tym dniu uczniowie klas hotelarskich uczestniczyć będą w wykładach i warsztatach prowadzonych przez specjalistów z zakresu hotelarstwa i gastronomii.
W programie tegorocznego Dnia Hotelarza m.in.
• wykład prof. Bogdana Włodarczyka i Marioli Milewskiej dotyczący gościnności
• pokaz barmański
• warsztaty sushi
• usługi dodatkowe w hotelu – ZUMBA
• prezentacje wylosowanych kuchni świata
• a także gość specjalny (niespodzianka)
Przedstawiciele każdej z klas hotelarskich wylosowali spośród najrozmaitszych kuchni świata 4 kuchnie.
Klasa I H – kuchnia francuska
Klasa II Ha – kuchnia włoska
Klasa II Hb – kuchnia rosyjska
Klasa III H – kuchnia chińska
Podczas Dnia Hotelarza każda z klas zaprezentuje przygotowaną przez siebie prezentację dotyczącą wylosowanej kuchni. Prezentacje nie mają „ograniczeń” tzn. mogą oddziaływać na wszystkie zmysły: wzroku, węchu, smaku, słuchu oraz dotyku.
Klasy maturalne IVH i IVMH uczestniczą w wykładach, warsztatach i pokazach jako obserwatorzy.
Życzę owocnych przygotowań!